Forma1-Live.hu

A Mercedes nem áll le, a Red Bull a nyomában

A fejlesztési versenyben és a bajnokságban is élen álló Mercedes csapat abban bízik, hogy képesek lesznek a szezon végéig tartani az első négy versenyen megszerzett előnyüket.

Nagyon optimisták a német istállónál, de tudják nem ülhetnek ölbe tett kézzel.
“Nem ülünk ölbe tett kézzel, az biztos. Sok munka vár még ránk” – nyilatkozta Lewis Hamilton, majd hozzátette, “A leszorító erőn kell még dolgoznunk. A Red Bull nagyon gyors a kanyarokban, szóval folytatjuk tovább a munkát és biztos vagyok benne, hogy a motorban is tudunk még javulni.”

A Mercedes német pilótája nem aggódik a csapategység és a fejlesztési versengés miatt sem.
“Egyáltalán nem aggódom a versengés miatt, hiszen erős csapat vagyunk. Idén a fejlesztési verseny sokkal nagyobb volumenű az új szabályozások miatt. Célunk, hogy a megszerzett előnyünket tovább növeljük.” – mondta Nico Rosberg.

A Red Bull csapat lemaradása bár elég nagy, Christian Horner mégis bizakodik, hogy utol tudják érni a rivális német alakulatot.

“Harcolni fogunk, mert bajnokok akarunk lenni ismét” – mondta Horner. “Mindent megteszünk azért, hogy felvegyük a versenyt velük. Tisztában vagyunk, hogy mely területeken kell fejlődnünk és reméljük már Barcelonában látható lesz a javulás.”

Sebastian Vettel szerint is van még mit fejleszteni és több erőt kisajtolni a motorból, de hozzátette, hogy bizakodik a sikerükben.

“A felzárkózás nem lesz könnyű, még nem tartunk ott, ahol a Mercedes. Bár a bajnokságnak még nincs vége, tudomásom szerint, úgy hogy még bármi megtörténhet. Az az igazság, hogy remek autónk van, viszont még fejlesztenünk kell pár ponton és a motorból is több erőt kell kivennünk.” – nyilatkozta a címvédő német pilóta.

alphatv.gr