Forma1-Live.hu

Button hisz a McLaren sikerében

Jenson Button hisz abban, hogy csapata, a McLaren képes lesz jobb eredményekre a szezon hátralévő részében, annak ellenére, hogy az utóbbi két versenyen még pontot sem szereztek.

Az első versenyen a brit pilóta és csapattársa, a dán, Kevin Magnussen is a dobogóra állhatott, ám azóta nem tudják hozni a jó teljesítményt és csak küzdenek a pontokért. Bár a csapat még mindig a megfelelő beállításokon dolgozik, Button hiszi, hogy hamarosan fordul a szerencséjük és tudják hozni a tőlük elvárt teljesítményt.

“Számunkra jelenleg a lényeg nemcsak az, hogy új alkatrészeket vigyünk a pályára, hanem, hogy megértsük az autó, felnyissuk a titkait és ezzel nagyobb teljesítményt tudjunk kihozni belőle. Még nagyon az elején tartunk az autóval, még nem ismertük ki eléggé. Ugyanakkor bízunk a mérési eredményeinkben és továbbra is feszített tempóban dolgozunk. Mindannyian tudjuk, hogy ennek a csapatnak megvan a képessége, hogy egy remek autót rakjon össze, így remélem és bízom abban, hogy hamarosan előre tudunk lépni újra.”

“A Circuit de Catalunya egy igényes versenypálya minden autó számára – a hosszú és lendületes kanyarok kombinációja főként az aerodinamikára helyezi a hangsúlyt, ám ez egy olyan terület, ahol még le vagyunk maradva. Ez mindig is olyan helyszín volt, ahol egy versenyképes autó ragyog és a kevésbé versenyképesek küzdenek.”  – mondta Button.

A csapatfőnök, Eric Boullier elmondta, hogy a csapat egésze szakadatlanul dolgozik az autón a Kínai nagydíj óta, hogy rájöjjenek a hibákra és változtassanak rajta.

“Számunkra ez a versenyhétvége a tanulásról fog szólni és remélhetőleg javulni fog a teljesítményünk a Kínai hétvégéhez képest. A szint alatti teljesítményt átfogóan, teljes egészében elemeztük. Tudjuk melyek azok a területek, ahol a teljesítményünk elvész és már megtettük a lépéseket, rövid és hosszú távúakat egyaránt, hogy ezeket kijavítsuk. Bár az összeset nem tudjuk Barcelonára befejezni, de egy lökést adhat a csapat számára.” – nyilatkozta a szakember.

dafabetsports.com