Forma1-Live.hu

Fejlesztések a Saubernél

A Sauber istálló az első előszezoni teszten, Jerezben elsősorban az autó bejáratására fektette a hangsúlyt. a Fő céljuk az volt, hogy versenyzőik, Adrian Sutil és Esteban Gutierrez, minél több kört tegyenek meg a pályán, hogy minél pontosabb képet kapjanak az autó viselkedéséről.

Ezután, gőzerővel, az aerodinamikai fejlesztésekre összpontosítanak. A csapatfőnök, Monisha Kaltenborn, elmondta, hogy a következő, Bahreini tesztre, már egy teljesen más kinézetű Saubert láthatunk.
“Terveink szerint a legtöbb új elem már az első Bahreini teszten látható lesz. Az autó új első és hátsó szárnyat, oldalsó légterelőket kap és számos kisebb alkatrészt is módosítunk.”

Fejtörést okoz, nemcsak a Sauber istállónak, hanem versenytársainak is a hátsó fékrendszer, melyet az ERS, energia visszanyerő rendszerrel is összhangba kell hozni. Éppen ezért jelenleg a motorbeszállítójukkal, a Ferrarival karöltve keresik a megoldást.

“A versenyzők és a mérnökök sem voltak megelégedve a rendszerrel. Főként szoftveres gondról van szó, amit a tesztek alatt is próbáltunk folyamatosan javítani” – nyilatkozta Kaltenborn, majd hozzátette “Mérnökeink biztosítottak arról, hogy a partnerrel közösen, időben orvosolni fogják a problémát.”

hird