Forma1-Live.hu

Hülkenberg: cél a harmadik hely

Jelenleg a világbajnoki tabella negyedik helyén álló Nico Hülkenberg szerint csapatának megérte korábban feladni a versenyt az előző szezonban és az új fejlesztésekkel foglalkozni.

“Úgy gondolom, hogy az új szabályok kiegyenlítették a csapatok esélyeit, megváltoztatták a korábbi erőviszonyokat, ahogy azt eddig láthattuk is. Ez egy új esély számunkra is, hogy az előző szezonhoz képest versenyképesebbek lehessünk. A csapat sok áldozatot hozott az előző szezonban azzal, hogy 2014-re koncentrált és bebizonyosodott, hogy megérte.” – nyilatkozott Hülkenberg.

A Force India, a Mercedes motort használó csapatok közül a második legjobb és a konstruktőri bajnokságban is  a harmadik helyen áll, 3 ponttal lemaradva a Red Bull mögött és két ponttal megelőzve a Ferrarit. A csapat célja, hogy megtartsa dobogós helyét az olasz istálló előtt, de ahogy Hülkenberg is megjegyezte “Ezt még nem lehet megmondani.”

A 2014-es idényt remekül kezdte az indiai gárda, Bahreinben, köszönhetően a mexikói pilótájuk, Sergio Perez harmadik helyének, még a dobogóra is felállhattak.

Esélyeikről a Ferrarival szemben a német pilóta ekképp vélekedik, “A Ferrari erős csapat, Fernando idáig háromszor győzött ellenem a négy versenyne, éppen ezért lesz nehéz megelőzni őt. A legfontosabb célkitűzésünk a dobogón végezni idén. Ezt tartjuk szem előtt, viszont ennél fontosabbnak tartjuk, hogy egyenletes teljesítményt nyújtsunk az év során és minden versenyen pontokat szerezzünk.” 

sueddeutsche.de