Forma1-Live.hu

Massa büntetést akar

Felipe Massa élesen bírálta a Hamiltont és Rosberget, amiért a felvezető körben ismét túl lassan mentek, szerinte büntetést érdemelnének.

A Williams brazil pilótája, már szóvá tette korábban is, hogy a Mercedesek túl lassúak a felvezető körben. Az FIA figyelmeztette a pilótákat, hogy gyorsabbak legyenek, de ezidáig még nem osztottak ki büntetést emiatt.
Felipe Massa csalódott, szerinte a rajtja ezért sikerült rosszul.
“A Mercedesek nagyon lassan mennek a felvezető körben és ezt nem először teszik. Ezért rajtoltam olyan rosszul. A felvezető körben kétszer is megálltam, a kuplungom túlmelegedett és a lefulladásgátló is bekapcsolt, ezért nem indult az autóm rendesen. Hiába beszéltünk erről korábban, ugyanúgy csinálják és az FIA nem bünteti őket, pedig kellene. Biztos okkal teszik ezt, de ezzel az egész mezőnynek ártanak.”

Massa, Kimi Räikkönen balesetére is kitért, hiszen miatta esett ki az első körben. Szerinte nem kellett volna olyan nagy tempóval visszajönnie a pályára a bukótérből.
“Óvatosabban kellett volna visszajönnie a pályára Kiminek, amivel elekrülhette volna a balesetet. Ha ez a szabadedzésen történik, elveszed a lábad a gázról. Viszont megértem, hogy padlóig nyomta a gázt, mert nagyon jól rajtolt, több helyet is nyert és gondolom nem akarta feladni azokat. Lehetett volna óvatosabb. A 47g-s ütközése durva volt, de annak viszont örülök, hogy jól van”