Forma1-Live.hu

Mattiacci szerint tudják mi a megoldás

A Ferrarinál tudják mi kell ahhoz, hogy ismét a győzelemért harcoljanak és bár gondjaik vannak, mindent megtesznek a felzárkózás érdekében.

A legutolsó verseny után a csapatnál belátták, nem tudják utolérni a listavezető Mercedes alakulatát és éppen ezért részben már a 2015-ös fejlesztéseken dolgoznak. Az olaszok új csapatfőnöke, Marco Mattiacci az alapoknál kezdte és időt, energiát nem sajnálva a csapat strukturális átalakítását dolgozta ki, amely a Ferrari Forma-1-es alakulatának jövőjét határozza meg.
“A kanadai futam után fontosnak tartottam, hogy leüljünk és átbeszéljük, tisztázzuk a jelenlegi helyzetünket és pontosítsuk gyengeségeinket. Az egész vezetésünk azon fáradozik, hogy megoldjuk ezeket a problémákat és erős csapat legyünk ismét. Azonban többet nem árulhatok el erről, mert azzal előnyt adnék a versenytársainknak.”

Nyilatkozatában kitért arra is, hogy tisztában vannak azzal, hogy nem csak az idei motor a gondok fő forrása, amiért ekkora a hátrányuk a Mercedessel szemben.
“Úgy vélem, egész egyszerűen nem végzünk jobb munkát a riválisunknál. Nem nevezek meg területeket, mert az nem lenne tisztességes, de tudom, nem a motor az egyetlen problémánk. Az egész idei csomag nem annyira versenyképes, mint a Mercedesé.”

A Ferrari az idei finomítások elvégzése mellett, tehát átállt a 2015-ös projektre. Matticci nyilatkozatából kiszűrhető, hogy nagyobb volumenű szerkezeti, strukturális átalakítással akarják megalapozni jövőbeli sikereiket.

finnbay.com