Forma1-Live.hu

Spanyolországban kiderül a Mercedes valódi előnye

A Mercedes ügyvezető igazgatója, Paddy Lowe szerint a Spanyol nagydíj egy meghatározó verseny lesz, hiszen itt kiderülhet mekkora is csapata valódi előnye a versenytársakkal szemben.

A gyári istálló eddig mind a négy futamot megnyerte 20 másodperces előnyökkel és Barcelonára is rengeteg fejlesztéssel készülnek, a többi csapathoz hasonlóan. Lowe szerint az első európai verseny, mindig is egy mérföldkő volt és meghatározhatja az erőviszonyokat a továbbiakban.

“Ez a szünet lehetővé teszi, hogy minden csapat új, nagyobb fejlesztéseket végezzen az autókon a következő versenyig. Amellett, hogy ez az első európai futam, Barcelona egy mérföldkő a fejlesztések szempontjából, minden csapat esetében, és mindenhol újításokkal találkozhatunk. A pálya maga, egy jól összerakott autót követel, aminek a legjobb teljesítménnyel, kezelhetőséggel és aerodinamikával kell rendelkeznie. Gyakran mondják azt, hogy amelyik autó jól teljesít Barcelonában az egy jó autó lesz a szezonban. Tehát végre megláthatjuk, hol is állunk jelen pillanatban a mezőnyben. Az első pár versenyen mutatott jó teljesítmény ellenére nem bízhatjuk el magunkat. A célunk az, hogy a legjobb mértékű fejlesztéseket valósítsuk meg és tovább vezessük mindkét bajnokságot.” – mondta Paddy Lowe.

Toto Wolff a Mercedes csapatfőnöke elmondta, hogy csapata elkötelezett abban, hogy tovább növelje a különbséget a pályán a riválisokkal szemben.

“A szezon első európai fordulója kiváló lehetőséget ad a csapatoknak, hogy új fejlesztésekkel jöjjenek ki. Természetesen mi sem maradunk el a többi csapattól és a célunk az, hogy tovább növeljük előnyünket a többi csapathoz képest, mint amit láthattunk Kínában. A versenytársak szakadatlanul arra törekednek, hogy ezt a szakadékot megszüntessék. Csapatként rajtunk múlik hogyan tudunk erre a kihívásra reagálni: hajthatatlan hozzáállással még nagyobb mértékben fejleszteni, mint mindenki más. Ha tartósan sikereket akarunk elérni ebben a sportágban, minden előnyt úgy kell kezelnünk, mint egy alapot, amire lehet építkezni. Jó formában és jó hangulatban várjuk a Barcelonai versenyhétvégét.” – nyilatkozta Toto Wolff.

nicorosberg.com - Hoch Zwei