Forma1-Live.hu

Gender Racing Team győzött a Hungaroringen

Az első időmérő után az első versenyt is sikeresen teljesítette az új pilótafelállással rajthoz álló Gender Racing Team. Eszenyi László kategória győztes, míg Rónai Tomás kategória második lett a szezon első versenyén a Hungaroringen. Balogh Zoltán a kitűzött feladatokat hibátlanul teljesítette.

Tóth Tamás csapatfőnök nem is kívánhatott volna jobb teljesítményt pilótáitól.

„Túl vagyunk az első versenynapon. A rajt előtt 10-15 perccel szinte még nem is lehetett tudni, hogy esős vagy száraz verseny lesz-e. Jó döntést hoztunk, hogy slick gumival és száraz beállításokkal vágtunk neki a csatának. Eszenyi hozta a tőle várt jó formát. Szinte hibátlanul teljesítette a versenyt, így kategória győzelemmel büszkélkedhet. Rónai a nap meglepetése, hiszen élete első forma autós versenyén egy igazi nagy küzdelem után, fiatal kora ellenére a kategória második helyén ért a célba. Ő egy igazi nagy tehetség. Balogh a csapat „legzöldfülűbb” versenyzője. Rá is igazán büszkék lehetünk, hisz élete első futamán nagyon jó rajtot tudott venni és a saját időeredményén rengeteget javított. Ő is egy nagy tehetség, de hogy az élbolyba kerüljön még nagyon sokat kell mennie és gyakorolnia.” – nyilatkozta Tóth Tamás

Eszenyi László több mint egy éves kihagyás után újra nyerni tudott és a kalandos verseny után a kategória győzelmet is megszerezte.

„Sikerült egy jó rajtot vennem, több autót is megelőztem, de a célegyenes végi kanyarban kicsit beszorultam. Ettől függetlenül szépen lépkedtem előre a mezőnyben. Éreztem, hogy a futóművel nincs valami rendben. Sajnos ennek az anomáliának az lett az eredménye, hogy a bal első kerék szövetig kopott és már olyan érzésem volt, mintha jobb hátsó defektem lenne. Ezért a 10-11. körben lassabb tempóra kapcsoltam és ellenőriztem az autó hátulját, de nem tapasztaltam a futóműhibán kívül mást. Innentől kezdve már csak az előnyömet próbáltam beosztani a mögöttem levőkkel szemben, ami aztán kitartott a célig.”

Rónai Tamás igaz több verseny kilométert tudhat a háta mögött, forma autós versenyzőként azonban most bizonyíthatott először.

„Nagyon boldog vagyok, hiszen életem első Forma autós versenyét teljesítettem és második lettem. Nagyszerű érzés itt lenni és nagyon köszönöm a csapat munkáját. A hétvégén először most tudtuk kipróbálni a száraz gumikat. Az új szabályok miatt ezzel az abronccsal még nem mentünk, ezért a futam minden egyes körében tanultunk valamit. Elégedett vagyok, és nagy motivációval várjuk a holnapi napot.”

Balogh Zoltán négy autóban töltött napot tudhat a háta mögött. A versenyen nem volt problémája és gond nélkül tudta teljesíteni élete első futamát.

„Nehezen találok most szavakat. Egy hónapja még nem gondoltam volna, hogy ezen a hétvégén rajthoz állhatok és ráadásul célba is érek. Tudom, hogy van még mit tanulnom, de most egyelőre nagyon örülök, hogy teljesítettem életem első futamát és most csak ez a lényeg. Köszönöm a csapat munkáját. Nélkülük nem sikerült volna. „

A versenyzők most egy kis levegővételhez jutnak, de reggel 9 órakor már a második időmérővel folytatják a 2014-es szezont.

Gender Racing Team - sajtóközlemény