Forma1-Live.hu

Melegítenek a Gender Racing Teamnél

A szezonkezdet előtt, a végső hajrában, a felkészülés részeként csapatépítő tréningen vett részt a Gender Racing Team egy része. Balzsay Károly megizzasztotta a srácokat.

A 2013-as szezonzárón Balzsay Károly beülhetett Eszenyi László autójába. Karesznak nincs autója, de van pár boksz kesztyűje, így a csapat egy része kipróbálhatott egy igazi ökölvívó edzést. Tóth Tamás csapatfőnök nem most találkozott először az ökölvívással:

„Így a csapat egy részével együtt nagyon különleges volt. Karcsi még nekem nem tartott edzést, de nagyon tetszett. Jó pár év kihagyás után újra megdobogtatta ez a sportág is a szívemet Úgyhogy lehet, hogy újra fogom hobbi szinten kezdeni heti két-három edzéssel itt a KSI ökölvívó termében természetesen Karcsival.”

A csapatfőnök több hasonlóságot is megnevezett a két sportág között.

„Az autóversenyzés és a boksz között több hasonlóság is van. Mindkettőhöz kell állóképesség, ritmusérzék és koncentráció. Próbáltunk ezzel is felkészülni a nyakunkon lévő versenyszezonra.”

Eszenyi Laci futással, kerékpárral és kondícionális edzésekkel készül a szezonra. Ökölvívó teremben nem sűrűn láthatjuk, de a harcművészetek nem is állnak olyan messze tőle:

„Aikidoztam néhány éven keresztül amiből azért sok mindent egy ilyen küzdősportba nem lehet átemelni, mert az védekező sport, de alapnak jó. Ez az óra nagyon élvezetes volt. Olyan mozdulatokat végeztünk, amiket egyébként a szokásos edzésen nem szoktunk. Ez másképpen mozgatott át. Nagyon jó kis edzést tartott nekünk Karesz.”

A csapat talán nem is gondolta, hogy ilyen masszív edzést kapnak, de Balzsay Károly nem kegyelmezett. Egy szokásos órát tartott a Gender Racing Team egy részének:

„Autóversenyző csapatot még nem edzettem soha, de nagyon ügyesek voltak Kifejezetten nagy lelkesedéssel csinálták végig az elmúlt bő egy órát. Próbáltak mindent 100%-osan végrehajtani, Néha a lelkesedés kicsit elvitte őket, tehát hamar elfáradtak. Nyilván a technikai részét még nem tudják anynira. Próbáltam nekik egy komplex edzést megmutatni bemelegítéssel, árnyékolással, zsákolással és egy kis kesztyűzéssel. Természetesen a végén az erősítő levezetés sem maradhatott el. Mindent szorgalommal és becsülettel végigcsináltak. Kellően elfáradtak és megizzadtak, de szerintem jól érezték magukat, de hát ez is volt a cél.”

Április utolsó hétvégéjén a Hungaroringen már nem boksz kesztyűben, hanem autóban láthatjuk legközelebb a csapatot. Új csapattagokkal, de változatlan célokkal.

Gender Racing Team - sajtóközlemény