Forma1-Live.hu

Remek hétvégét zárt a Gender Racing Team

Az utolsó versenyt is teljesítették a Gender Racing Team versenyzői. Rónai Tamás a harmadik versenyt is megnyerte.

A harmadik versenyen is túl vannak a csapatok. Rónai Tomi ismét megszerezte a győzelmet. Tóth Tamás jól felkészítette csapatát a hosszú hétvégére.

„Egy nagyon sikeres hétvégét zártunk, hisz három versenyből Tominak hármat sikerült megnyernie. Hibátlanul teljesítette a hétvégét. Balogh Zozó folyamatosan gyorsul és az élete első pole pozíciójából rajtolt, úgy néz ki nagy jövő vár még rá az autosportban. A harmadik futamra Lacinak is sikerült felérnie a dobogóra. Kihozta az autóból a maximumot. Az egész csapat beleértve a pilótákat, a szerelőket és a segítőket is, egy emberként dolgozott ezen a nehéz hétvégén, aminek meg is lett az eredménye.”

Rónai Tomi háromból háromszor a dobogó tetején végzett, mégis az utolsó verseny tetszett neki a legjobban.

„Ez egy tökéletes beteljesülése volt a hétvégének. Álmomban sem gondoltam volna, hogy mind a három futamot sikerül megnyernem. Az egész hétvége folyamán a beállításokkal küzdöttünk, de az utolsó futamra összeállt a kép és egy fantasztikus versenyzéssel sikerült győznöm. Számomra ez egy történelmi pillanat, hiszen az abszolút kategóriában is sikerült dobogóra állnom, volt gokartos csapatfőnökömmel, Pődör Balázzsal együtt. Erről álmodtam egészen azóta, amióta a motorsportok világába kerültem.”

Eszenyi Lacinak ez a hétvége nem egészen úgy sikerült, ahogy azt tervezte, de így is láthattuk a dobogón. Az utolsó versenyen harmadik lett.

„Úgy tűnik rajt szempontjából a Pannóniaring nem fekszik nekem. A harmadik futamon sem sikerült úgy elrajtolni, ahogy szerettem volna, viszont a következő körben a második pozícióig sikerült feljönni. Két körrel a vége előttig nagyon komoly csatát vívtunk. Végig nagyon közel voltunk egymáshoz Arnolddal, de nagyon elfogytak a gumijaim, így az utolsó körökben végig csúszkáltam. Számítottam rá, hogy ezt valahol ki fogja tudni használni, ami sajnos be is következett, így kategória harmadikként értem célba.”

Balogh Zozó ezen a hétvégén nagyon sokat tanult és már csak egy karnyújtásnyira van élete első dobogós helyezésétől.

„Egy kicsit csalódott vagyok. Szerettem volna a dobogón végezni, de sajnos nem az én oldalamon állt a szerencse. De nem adom fel. Összességében pozitívan zártam ezt a hétvégét és már nagyon várom a folytatást.”

Most egy nagyobb szünet következik. Folytatás a Slovakiaringen lesz augusztus végén.

hird
Gender Racing Team