Forma1-Live.hu

Szezonzárás a Gender Racing Teamnél

A Gender Racing Team versenyzői sikeresen vették a szezon utolsó akadályát. Nem csak a futam győztese, de a bajnokság első két helyezettje is a Gender Racing Team versenyzője.

Márk kategória első, míg Laci kategória második helyen végzett a szezonzáró versenyen. A Fiúk nem csak a vasárnapot zárták így. Tóth Tamás csapatfőnök büszke lehet versenyzőire, hiszen a bajnokság első két helyezettje Márk és Laci lett.

„Nem volt már túl nagy tétje az utolsó versenynek, hiszen Márk és Laci annyi pontot gyűjtött, hogy biztosan magukénak tudhatták Márk személyében a Forma Renault 2000-es kategória bajnoki címét, míg Laci a második lett. Ennél jobb eredményt nem is érhettünk volna el. Köszönöm a csapat egész éves munkáját és úgy érzem, büszke lehetek a versenyzőimre.”

Márk idén egy új csapatnál, egy számára szokatlan környezetben versenyzett, de ez sem tudta megzavarni a fiatal tehetséget. A szezon kategóriabajnoka lett.

„Már nem volt tétje az utolsó versenynek, így a csapatfőnök rábólintott döntésemre miszerint a mezőny végéről rajtoltam. Pár kör elteltével sikerült felküzdenem magam az összetett negyedik helyére, ami egyben a kategória első helye is. Jó volt küzdeni egy kicsit. Élveztem. Köszönöm a szerelőmnek és a csapatnak az egész éves munkát. Jó érzés bajnokként zárni a szezont.”

Habár Lacinak nem volt zökkenőmentes versenye a futamot és a bajnokságot is kategória másodikként fejezte be.

„A verseny után két órával kezdődött a következő futam, így nem sok időm maradt a sebváltóhiba kijavítására, ami mint végül kiderült nem is sikerült. A futamot végig rossz sebváltóval kellett végigküzdenem, így nagyon fárasztóra és mozgalmasra sikeredett. Az év végi összesítésben a második helyen végeztem, ami nagy részben a csapat kitűnő munkájának köszönhető, mert egy régebbi évjáratú autóval magabiztosan tudtuk magunk mögött tartani a jobb autókat is.”

Hungaroring, Pannóniaring, Slovakia Ring és újra Slovakia Ring. A Gender Racing Team a 2013-as szezont az első két helyen zárta. Most a csapatnak és a versenyzőknek egy hosszabb szünet következik. 2014-ben újult erővel és hasonló célokkal folytatják a megkezdett munkát.

Gender Racing Team - sajtóközlemény