Forma1-Live.hu

Töretlen lendülettel

Gender Racing Team: Töretlen lendülettel

Alig pár órával a verseny után a hétvége második időmérőjét is teljesítették a csapatok. A Gender Racing Team pilótái is sikeresen vették a kvalifikációt.

Rónai Tomi és Eszenyi Laci tovább folytatta a csatározást, amit még a kora délutáni versenyen kezdtek. Ezt a szoros időmérő eredményük is jelzi. Tóth Tamás csapatfőnök izgatottan várja a vasárnapi versenyt.

„Teljesen jó időmérőt zártunk. Mind a három srác jól tudta teljesíteni a kvalifikációt. Bizakodva várjuk a holnapi napot.”

A három versenyző közül ezúttal Rónai Tomi lett a legjobb, aki mindösszesen 85 századdal előzi meg Eszenyi Lacit. Tomi a versenyen is kemény menetre számít.

„Összességében jó időmérőt zártunk. Úgy érzem, hogy sikerült az autóból és a gumiból kihozni a maximumot. Sikerült jó beállítást találnunk. A fiúk ma is nagyszerű munkát végeztek, amit nagyon köszönök nekik. Pozitívan várjuk a holnapi versenyt.”

Eszenyi Laci már évek óta a jó rajtjairól híres, így a veszprémi versenyző vasárnap is ebben bízik.

„Az időmérőedzésen öt kört tudtunk teljesíteni. Ismét előjött a kanyarkijáratokban a motor teljesítménycsökkenése, amire megpróbálunk holnap délutánig megoldást találni. Ha jó a sejtésünk, akkor az üzemanyagtank belsejében kell keresnünk a problémát.”

Balogh Zoli részben elérte a számára kitűzött célokat. A vasárnapi versenyen további javulást vár magától.

„Ez az időmérő nagyon jól sikerült. Elértem a kitűzött célomat, de sajnos jött egy technikai hiba. Remélem, hogy a holnapi versenyre mindent rendben tudnak hozni a kocsin. Összességében nagyon jó volt az időmérő és várjuk a holnapi a versenyt, ahol az előrejelzések szerint esőt is várhatunk, amit én szeretek.”

Vasárnap este a szezon negyedik versenyével zárják a csapatok a hétvégét, ahol továbbra is a fejlődés, a dobogó és a győzelem a cél.

Gender Racing Team