Forma1-Live.hu

Sahara Force India F1 Team

Konstruktőr :  Force India
Modell :   VJM08
Motor :  Mercedes Benz PU106A Hybrid
Gumi :  Pirelli
Pilóták :  Nico Hülkenberg, Sergio Perez
Tesztpilóták :  Daniel Juncadella

 

Force India egy csapat a Formula–1-ben, amely a 2008-as szezonban vett részt először a sportágban, a Spyker csapat utódjaként. A Spyker csupán egy évadban, 2007-ben szerepelt a Formula–1-ben, jogelődjei a Midland és a Jordan csapatok voltak. A Force India a 2008-as világbajnokságot utolsóként zárta, 0 ponttal.

2008-ban a Spykertől örökölt együttműködési szerződés alapján Ferrari motorokkal versenyeztek, amiket 2009-re Mercedesrecseréltek. A Force India 2009-től széleskörűen együttműködik a McLarennel, így a motor mellett ugyanazzal a váltóblokkal és hidraulikai rendszerrel szereli fel autóit a két csapat. Eddigi legjobb versenyeredményük a 2009-es belga nagydíjon Giancarlo Fisichella második helyezése.

2013-ban bejelentették, hogy ebben az idényben Paul di Resta csapattársa a tavalyi szezon végén a Sauber-hez átigazolt Nico Hülkenberg helyett a korábban már a csapatnál versenyző Adrian Sutil lesz. Március 14-én a csapat hivatalosan is bejelentette új szponzorációs partnerét, az Adrian Sutilhoz kötődő német szórakoztatóelektronikai és telekommunikációs céget, a Medion Mobile-t.

A Sahara Force India 2014-es eredményei

Az indiai csapat a 2014- es szezont a Nico Hülkenberg-Sergio Perez párossal teljesítette. A csapat tulajdonosa, Vijay Mallya elégedett volt mindkét pilótája teljesítményével, így nem látta értelmét a változtatásnak.

A Sahara Force India 2015-ös eredményei