Forma1-Live.hu

Hamilton: még keressük a tökéletes beállításokat

Lewis Hamilton azt nyilatkozta, hogy még mindig keresik a tökéletes beállításokat a Montreali futamra.

A Mercedesnek fontos a további jó szereplés, hiszen egy új rekordot állíthatnak fel Kanadában. A Forma-1 történelmében ők lennének az első csapat, akik zsinórban 6 versenyen képesek voltak hozni az első és második helyet. Ehhez azonban az szükséges, hogy mindkét versenyző autója megfelelő módon legyen beállítva a gyors Kanadai pályához, illetve, hogy hiba nélkül teljesítsenek a hétvége hátralévő részében.

Az első szabadedzésen Fernando Alonso végzett az élen 1:17.238-al és Hamilton mindössze 16 ezredmásodperccel lemaradva a második volt. A szünetben módosítottak már a beállításokon és a délutáni gyakorláson már visszaállt a megszokott sorrend, a brit pilóta 1:16.118-as idővel nyerte a szabadedzést, csapattársa, Rosberg előtt 0.175 ezreddel. A harmadik helyen Sebastian Vettel már “jócskán”, fél másodperccel lemaradva követte őket.

Hamilton azonban nincs teljesen megelégedve az autóval, még nem sikerült a tökéletes beállításokat megtalálni.
“Még nem találtuk meg azt a beállítást, amit szeretnénk, de ez a legjobb az egészben: mindig a tökéletes beállítást hajszolni. Amikor megváltoztatsz egy beállítást, majd újra módosítod alkalmazkodnod kell hozzá, hogy gyorsabb tudjál lenni. Sok adatunk van amiből tanulhatunk mára.”

A brit pilóta reméli, hogy harcban gazdag hétvége elé nézünk és a Ferrari, Red Bull kettőse is megszorongatja majd őket.
“A Ferrari úgy fest közel jár hozzánk, remélem ez így is van valójában, és bízom, hogy a Red Bull is. De nem gondolom, hogy túl sok minden változott volna. Nagy előnyünk van a többi istállóval szemben, ezt a különbséget két hét alatt nem tudták áthidalni.”