Forma1-Live.hu

Vettel ismét peches volt

Sebastian Vettel a Belga nagydíj pénteki, első szabadedzésén ismét motorproblémával küszködött, autója lángra kapott, így kénytelenek elhasználni a hatodik erőforrást is, ami automatikus hátrasorolásos büntetést vonhat maga után akár már Monzában.

Az első szabadedzésen mindössze 11 megtett kör után a világbajnok címvédő pech szériája tovább folytatódott. A motorja elfüstölt és kigyulladt, Vettel még időben ki tudott ugrani az autóból, de számára véget ért a nap.
És mivel ismét az erőforrása ment tönkre, idén az ötödik, a csapat kénytelen lesz egy hatodik erőforrást is bevetni, amit 10 rajthelyes hátrasorolással büntethetnek.
A szabályok értelmében a versenyző egy évben maximum öt darabot használhat el az erőforrás minden egyes részéből. Az első hatodik elem beszerelése 10 rajthelyes büntetést von maga után és minden újabb részegység plusz 5 rajtpozíció vesztést jelent.

Vettelnek ez volt az 5. motor, amit részben, vagy teljesen elhasznált és bár a Red Bullnak még három régebbi konstrukció a rendelkezésükre áll, nem biztos hogy kockáztatnak, hanem szembenéznek a büntetéssel. A legfőbb indok, hogy ezek a korábbi verziók kisebb teljesítménnyel bírnak és a jelenlegi üzemanyag keverékkel nem használhatóak.