Forma1-Live.hu

Vettel: rendben volt a péntek

Sebastian Vettel szerint összességében rendben volt a pénteki szabadedzés, annak ellenére, hogy ismét váltógondokkal küszködött. és kiesett a ritmusból.

A négyszeres világbajnok, német pilóta, mindössze 26 kört ment a péntek délutáni második szabadedzésen, míg jó pár ellenfele, köztük Lewis Hamilton is 40 körnél többet autóztak.
A szerelés miatti időveszteség  felborította Vettel délutáni programját, így utoljára ő váltott át a szuperlágy gumikra. Aminek meg is lett azeredménye, hiszen a 15.-ről a negyedikre ugrott, majd egy újabb gyors körrel, 1:16.573-al, a harmadik helyen végzett.

“Ez egy picit szégyen, hogy veszítettünk néhány kört, valami megint volt a váltóval, de orvosolni tudtuk és újra a pályán lehettem. Emiatt egy kicsit elvesztettem a ritmust, a többiekhez képest, de úgy tűnt minden rendben van és volt még néhány köröm hátra. Azt gondolom még mindig van sok minden, amiben javulhatunk, a Mercedesek nagyon gyorsak, de ez rendben is van így a versenyhétvége elején” – nyilatkozta a Red Bull német pilótája